19 september 2021
16:00

Rådmansö SK

Referat: Häverödals SK - Rådmansö SK

ROSLAGSDERBY på förhand en match som många har väntat på och det var en snackis, men vi var redo, vi var hungriga och vi var på hugget redan på uppvärmningen. Matchen startar med bra fart från våran sida, vi var först på bollen, vi jobbade tillsammans riktigt bra och hjälper varandra i alla moment. Redan efter 1:a minuten så blir det stolpträff då Elina rann förbi RSK försvaret och nån milimeter så hade vi haft 1-0 ledning. Men det dröjde inte länge då vi får bollen fram till Empa som med bra fart blir stoppad lite för hårt och domaren var på väg att blåsa straff men i samma moment tar Elina bollen med sig och skickar upp den i nättaket och där kom 1-0 ledning efter mycket bra start på matchen. RSK försökte jobba sig in i matchen men vi är riktigt kompakta i lagdelarna och försvarar oss mycket bra, samtidigt när vi spelar fram bollen till våra grymma anfallare så blir det heta chanser. Första halvlek slutar 1-0 och vi gör mycket stabila 45 minuter.
I paus pratar vi om att ha ännu mera kyla och tålamod så kommer det bli flera chanser och mål.

Andra halvlek startar och i minut 2 så får de frispark en bit från straffområde som de utnyttjar på bästa sätt och där blev det 1-1.
Men vi jobbar vidare hårt framåt och börjar sätta press på RSK där vi får frispark i högra hörnan av straffområde och Empa med sin känsliga vänster lyfter över målvakten i bortre och där har vi 2-1. Vi jobbar som lag där alla krigar och kämpar oavsett vilken del av plan vi är på och man såg att RSK börjar krokna då vi har stort tryck framåt och skapar chans på chans. I lite tilltrasslad situation så får ena RSK försvararen bollen på handen och domaren blåser straff, där Elina med riktigt fin tillslag gjorde processen kort och målvakten hinner knappt reagera och där har vi 3-1. Efter 3-1 målet så såg man att luften gick ur RSK- laget som kämpade vidare men kom inte nån vart med sina försök och samtidigt så har vi en riktigt bra period i slutet av matchen då vi hade flera spelvändningar och friläge men målvakten hade en riktigt bra dag och höll siffrorna nere.
86 minuten och vi har fina kombinationer framåt då Empa driver bollen på vänster kanten och får fram en riktig delikatess till Elina som rullar förbi målvakten och gör 4-1 till oss.

Vi spelade en underbar fotboll och visade återigen att allt slit, kämpande och laganda som vi har i laget ger resultat och dagens insats var TÅLAMOD.

Tack till alla som har hejat och gett oss energi och alla som har stöttat oss i ur och skur, med er hjälp så har vi en riktigt fin säsong 2021.

Nu laddar vi för sista seriematchen på bortaplan och jobbar tillsammans mot nya poäng //Asmir